Qui som?

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme va néixer la primavera del 2011. Està integrada per diverses entitats veïnals, sindicats, organitzacions i usuàries de la sanitat pública.

L’actual sistema sanitari públic de Catalunya, que persegueix l’excel·lència en l’atenció a tota la població, és reconegut com un dels millors del món. S’ha aconseguit amb el consens i l’esforç continuat de tota la societat durant molts anys. El grau de satisfacció dels seus usuaris és alt. El cost, en termes de percentatge del PIB, és moderat si es compara amb els sistemes d’altres països desenvolupats que, a més, obtenen resultats pitjors.

Cada dia s’anuncien noves retallades amb l’objectiu de fer un canvi de model social, cap a una transició d’una gestió pública i pública concertada a una de privada i mercantilitzada. Si el nostre model social fos destruït, les estudiants, les treballadores i les pensionistes viuríem conseqüències gravíssimes, ja que perdríem una sèrie de drets conquerits i reconeguts, i patiríem la falta de resposta adequada dels serveis de primera necessitat, com ara la sanitat, l’educació o l’assistència social. Per això, la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme creiem que s’han d’exterioritzar el rebuig i la denúncia més enèrgics a aquests tipus d’actuacions.

La sortida a aquesta crisi sistèmica no es pot fer a costa dels serveis públics, que garanteixen la dignitat, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia al conjunt de la població.

No tolerem ni tolerarem les retallades a l’ensenyament públic ni la liquidació d’un sistema nacional de salut eficient; no permetrem la fractura social ni l’exclusió de les persones més febles de la societat. Exigim que es preservi el sistema de salut públic, universal i de qualitat. I per això refusem tot el que signifiqui debilitar aquest sistema públic: mesures com el copagament, la retallada indiscriminada de la despesa, la precarietat laboral, la retallada de prestacions i de serveis necessaris, els concerts a proveïdors privats…

Estem en contra de la culpabilització dels treballadors i treballadores dels serveis públics, que pateixen injustament en la seva pròpia pell les retallades salarials i la destrucció d’ocupació pública de qualitat. Donem suport a les seves justes reivindicacions i mobilitzacions, que no han fet més que començar, així com la dels sectors privats i l’economia social que hi estan directament relacionats. També estem en contra de fer culpables els usuaris i usuàries de la sanitat pública, afirmant que fan un mal ús o abús dels serveis sanitaris.

cap-fb-01-matasanos-maig2014

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s