Prou mercantilització dels nostres drets. La nostra salut no és un negoci.

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i Maresme organitza el dissabte 8 d’abril, a la Plaça Santa Anna de Mataró, una jornada sota el lema “Prou mercantilització dels nostres drets. La nostra salut no és un negoci“. Aquesta jornada en defensa de la sanitat pública 100% s’emmarca en la celebració del dia internacional de la salut que se celebra cada 7 d’abril.

Aquest any la Coordinadora vol centrar-se en l’oposició a la mercantilització del dret a la salut, fet que resulta especialment greu a Catalunya on el sistema mixta públic-privat de provisió d’assistència sanitària, defensat per govern i patronal, fa passes de gegant per consolidar la sanitat com un nínxol de mercat i la salut com un negoci.

Això té conseqüències directes: L’atac a la qualitat de l’atenció en la sanitat pública, fet que es pateix en tots els àmbits: des de l’atenció primària fins a l’hospitalària, la cura a les persones en situació de dependència, la salut laboral i l’avaluació de les baixes mèdiques. Són nombroses les veus que les denuncien i els col·lectius que s’organitzen per fer-hi front. Per això volem que la jornada en sigui un punt de trobada, amb la següent programació:

10.00 h Taller de pancartes, decoració de la plaça i muntatge de parades informatives de la situació de l’atenció sanitària a Mataró i el Maresme. També comptarem amb l’actuació del Godrac de Mataró.

12.00 h Xerrada/Taula Rodona: “Les lluites en defensa de la sanitat pública a Mataró” amb representant de l’Assemblea Veïnal de Salut de Rocafonda i la Coordinadora en defensa de la sanitat Pública de Mataró i el Maresme.

14.00 h Paella popular. Feta amb verdures de proximitat. Els tiquets es vendran a la mateixa plaça a 7 euros i inclourà un plat de paella, amanida, aigua o vi, pa i postres.

16.30 h Presentació del llibre “Com comercien amb la teva salut” d’Anna Martínez.

18.00 h Taula Rodona: “Sanitat pública 100%, per un altre model de salut” amb representants dels col·lectius en lluita en sanitat.

20.00 h Tancament amb la lectura del manifest de la Coordinadora en defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme.


El manifest per aquesta jornada constata que el Consorci Sanitari del Maresme és un sistema de gestió públicoprivat i no ha estat eficaç, ni suficient per proveir serveis sanitaris als habitants del Baix Maresme. La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública defensem que la forma de Consorci no és l’eina adequada per gestionar un servei públic que ha de garantir un accés universal, 100% públic i de qualitat a l’atenció sanitària.

També denuncia els diferents governs de la Generalitat com a responsables de la degradació de l’assistència sanitària al Maresme i la resta de Catalunya: per implantar un model de gestió públic-privat i per les retallades aplicades sobre el sistema sanitari que l’han degradat per atorgar quotes de negoci a la sanitat privada.

Això s’ha fet palès a Mataró en l’intent de desmantellar l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i externalitzar una part dels seus serveis a empreses privades o en les demores que acumulen centres d’atenció primària com el CAP de Rocafonda, però també en les llistes d’espera per a especialistes, proves diagnòstiques i intervencions en centres dels CSdM o de l”Institut Català de la Salut.

La Coordinadora exigeix la titularitat i provisió de serveis 100% pública, finançament suficient per acabar amb les demores i llistes d’espera, la construcció d’un edifici nou per al servei sociosanitari públic de l’Hospital Sant Jaume; i mecanismes de control i participació d’usuàries i treballadores en la planificació i gestió de l’atenció sanitària.

Finalment el manifest fa una crida a totes les veïnes, treballadores del sistema sanitari, col·lectius i organitzacions del Maresme a unir-se a la lluita de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme, en aquest moment tan important on cal conquerir, de nou, el nostre dret a una sanitat 100% pública i de qualitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s