Davant les seves retallades i multes, enfortim la defensa de la sanitat pública

L’assemblea oberta de Les Esmandies (Mataró) manifesta la imperiosa necessitat d’enfortir l’organització en defensa de la sanitat pública per frenar les retallades del nostre sistema sanitari públic i considera un atemptat contra el dret fonamental de manifestació la proposta de sanció a la Coordinadora per la concentració realitzada a la plaça França el passat dia 12 de març del 2016.

asse-obert-21-set-20169-coordi-sanitat-maresme

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme valora de forma molt positiva el resultat de la convocatòria de l’Assemblea Oberta, realitzada a LesEsmandies, Casal del Barri, a Mataró, el dia 21 de setembre de 2016.

L’alta afluència va omplir de gom a gom amb unes 80 persones, en representació d’entitats, organitzacions polítiques, sindicats, moviment veïnal i persones a títol individual.

Les diferents i nombroses intervencions van demostrar la gran preocupació per les retallades que estan degradant el nostre sistema sanitari públic i que afecten a tots els nivells assistencials: assistència primària amb esperes en primeres visites programades de fins a 3 setmanes, especialitats amb esperes immorals (algunes passen d’un any d’espera), serveis hospitalaris totalment col·lapsats (urgències, enorme llista d’espera quirúrgica en la majoria d’especialitats, saturació de serveis, sobrecàrrega de treball dels professionals…), serveis de salut mental per portar als jutjats. I continuen amb l’objectiu de desmantellar els serveis de l’Hospital de Sant Jaume. Hi ha situacions que vulneren els drets dels malalts i atempten contra la dignitat de les persones, com és la situació de l’hospital de dia a l’Hospital de Mataró, apilant persones al semisoterrani -1 i mantenint tancats 40 llits a la segona planta.

A més, en lloc de sancionar a tots els responsables que estan generant aquesta situació, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya proposa sancionar a la Coordinadora per la concentració realitzada a plaça França i que defensava els serveis públics de l’Hospital de Sant Jaume, que pretenen desmantellar. “Ni callades, ni retallades”. L’assemblea es va posicionar a favor d’enfortir la Coordinadora i mantenir les mobilitzacions en defensa de la Sanitat Pública a la comarca, acordant ja dues primeres accions: una concentració a l’Ajuntament de Mataró, el pròxim dimecres 6 d’octubre, a les 19.00 h i una marxa al Parlament de Catalunya (en una data sense decidir encara) de totes les entitats, sindicats i forces polítiques per reclamar més recursos que reverteixen les retallades que han realitzat en aquests últims anys.

Des de la Coordinadora durem a terme totes les accions que es considerin convenients per enfortir aquest moviment popular, com a garantia per impedir les previsibles retallades que volen continuar realitzant i que afecten les persones més vulnerables.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s