Presentació de la campanya ‘Fora Privada de la Pública’

El pròxim dimarts 5 de juliol, a partir de les 19.30 h, a l’espai culinari del Cafè de Mar de Mataró, la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme organitza la presentació de la campanya ‘Fora Privada de la Pública‘ al Maresme. En l’acte intervindran Candi Gonzàlez, membre de la plataforma Can Ruti diu Prou! i del grup de treball de sanitat de la CUP i Pep Garcia, treballador de l’Hospital de Can Ruti i del grup de treball de sanitat de la CUP.

XARXA-cartell-A3-color-5jul2016

La voluntat de fer activitat privada als centres sanitaris i a les instal·lacions públiques torna a estar sobre la taula, al Pla de Xoc de Junts pel Sí. El punt 31 del pla de xoc de Junt pel Sí estableix que:

“L’assistència sanitària privada en centres, serveis i establiments del SISCAT és una font d’ingressos pel sector sanitari públic” –si es regula adequadament- té un impacte positiu en la reducció de les llistes d’espera. Segons el seu calendari, estava previst que s’aprovés durant el primer trimestre de 2106. No s’ha aprovat però ens consta que s’està treballant en la mateixa.

Així l’actual conseller de Salut, Toni Comin, i el seu assessor David Elvira defensen que a partir d’ara els centres públics puguin oferir serveis sanitaris privats de tot tipus, fins i tot els que no es trobin contemplats en la Cartera de Serveis del Sistema Nacional de Salut, a persones que no tinguin la condició d’assegurats, però també a aquelles que vulguin renunciar a la cobertura pública per ser ateses com a pacients privats.

Aquest panorama ens dibuixa que més del 24% del pressupost de salut, en concret 2.450 milions d’euros es deriven a la sanitat privada. I això genera una xarxa de sanitat privada parasitària, ja que les mútues i altres empreses privades poden prestar serveis als seus clients sense haver d’assumir costos d’inversió en infraestructures, per tant els hi surt més barat i poden aconseguir més clients oferint preus més baixos.

Amb aquesta campanya es pretén:

a) Sensibilitzar i donar a conèixer la intenció de l’actual Govern de seguir amb els plans de l’anterior i autoritzar l’activitat sanitària privada als centres sanitaris.

b) L’aturada definitiva, o retirada definitiva de la voluntat de fer activitat sanitària privada als centres públics.

c) Prohibició expressa de realitzar activitat privada als centres sanitaris públics.

d) Dotació pressupostària adequada als centres de salut perquè no hagin de recórrer a la sanitat privada per generar ingressos.

+info: lanostrasalut.wordpress.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s