Defensem el sociosanitari

L’Hospital de Sant Jaume no es toca


El passat 17 d’octubre vam conèixer, per mitjà de la premsa, que el Consorci Sanitari del Maresme era “intervingut” pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (sent un govern en funcions en aquells moments). Era una “intervenció” que, des de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme, mai ens hem cregut, ja que la cúpula gestora de l’organisme consorciat ha quedat intacta fins avui.

Des d’aquell moment fins ara, tant el CatSalut com el mateix Consorci han estat fent moviments d’esquena a les treballadores i a les usuàries, trepitjant la sobirania municipal i comarcal i afectant greument la qualitat assistencial de l’Hospital de Mataró, en embotir unitats a l’Hospital de Dia per tal d’intentar encabir-hi els 42 llits que provindrien de l’Hospital Sociosanitari de Sant Jaume i Santa Magdalena, el que vam ocupar el 14 de novembre.

Afirmem rotundament que han passat per sobre de la sobirania popular dels municipis i de la comarca, ja que diversos consistoris afectats, treballadores i usuàries vam exigir que s’aturés el pla funcional del CatSalut fins que no existís un pla director elaborat i consensuat per totes les parts afectades. Ho vam reclamar sobretot amb la mobilització al carrer sota el lema “L’Hospital de Sant Jaume no es toca!”.

Avui dia, després de la demanda popular d’aturar aquest desmantellament, no s’ha produït cap pas important per tal de revertir la situació. Lluny d’això, l’actitud de l’actual gerència indica que es manté la intenció de “centrifugar” els serveis que ofereix el nostre sociosanitari. Una bona part del qual passaria a mans d’entitats privades o haurien de ser assumides per les famílies de les usuàries en qualitat del nou invent de l’anomenada “hospitalització a domicili”. I el que és més greu: en una situació social d’emergència i sense cap mena de suport. Un pes que carregarem sobretot les dones, que som les que majoritàriament assumim les cures dels nostres familiars més grans i vulnerables.

Les treballadores i les usuàries ens sentim enganyades i menystingudes per l’administració i és per això que ens sentim indignades i obligades, un cop mes, a reaccionar per tal de defensar el nostre patrimoni col·lectiu.

Fem una crida a seguir defensant-nos dels atacs despietats al nostre sistema català de salut.

Recordem que les demandes concretes per part de la Coordinadora segueixen sent:

· Revertir les actuacions de la Direcció del Consorci buidant la Unitat 6 del 2n pis de l’Hospital d’aguts i atapeir els pacients a l’Hospital de Dia.

· Aturar qualsevol acció del CatSalut i del Consorci que representi traslladar els serveis sociosanitaris públics de l’Hospital de Sant Jaume, mentre no es defineixi un Pla Director.

· Exigir aquest Pla Director, que determini les necessitats reals dels serveis sanitaris del Maresme a curt i a mitjà termini (en un escenari a 10-12 anys) i que es planifiqui les accions necessàries i suficients per cobrir aquestes necessitats, amb un pressupost de finançament adequat. Aquest Pla Director haurà de comptar amb una comissió d’elaboració i seguiment en tot el seu procés, integrada per treballadores, usuàries i administració.

El pròxim dissabte 12 de març #EnFaremUnaDeGrossa en defensa del sociosanitari. L’Hospital de Sant Jaume no es toca! Aturem el desmantellament dels serveis sociosanitaris públics del Maresme. Treballem per un sistema sanitari 100% públic, en la seva titularitat i en la provisió dels seus serveis. Veïnes i veïns, ens hi va la vida!

Clica aquí per descarregar el dossier de la campanya

Convocatòries a Mataró:

Assemblea Oberta
Dimarts 1 de març | 20.00 h
Les Esmandies Casal de Barri (Ronda O’Donnell,94)

cartell-1mar2016

Cassolada
Dijous 3 de març | 18.45 h
Davant de l’Ajuntament

cartell-5mar2016

Assemblea general de la Marea Blanca de Catalunya
Dissabte 12 de març | 10.00 h
Hospital de Mataró

Dinar de fraternitat entre lluites en defensa de la sanitat pública
Dissabte 12 de març | 14.00 h
Espai culinari del Cafè de Mar (Carrer de Sant Rita, 1)

Concentració
Dissabte 12 de març | 18.00 h
Plaça França

XARXA-cartell-A3-color-12mar2016

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s