Resolucions de l’assemblea oberta del 4 de novembre

ao4nov2015

Us transmetem les resolucions aprovades durant l’assemblea oberta, celebrada el dimecres 4 de novembre a la seu de l’AV Cirera, convocada per la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme:

L’assemblea oberta manifesta la seva preocupació per la situació dels serveis sociosanitaris públics de la comarca i que, en resum, destaquen els següents:

· L’Hospital d’aguts continua amb una unitat sencera buida (40 llits), mentre s’apilen malalts a l’hospital de Dia, vulnerant els drets més elementals dels pacients.

· Es realitzen converses amb empreses privades amb ànim de lucre, algunes de les quals amb un currículum de dubtosa qualitat assistencial, per avaluar la seva capacitat d’assumir serveis sociosanitaris i, en el seu cas, redirigir els serveis sociosanitaris de la comarca.

· Es deriven pacients a empreses privades i es mantenen llits buits a l’Hospital de Sant Jaume, creant volgudament una manca d’ingressos als hospitals públics.

· El CatSalut continua fent moviments com la presentació d’un programa de “Reorganització” de serveis sociosanitaris per al Maresme central, sense tenir en compte la veu dels professionals i dels usuaris, i fins i tot passant per sobre de la sobirania tan municipal com a comarcal.

· Les manifestacions del Dr. Padrosa, director del CatSalut, afirmant que el Pla de Reequilibri (retallades) es farà sí o sí.

· El CatSalut encara no ha presentat el Pla Director ni ha creat la comissió de seguiment que ha de consensuar el seu contingut, les accions de planificació i el seu finançament.

Davant d’aquesta situació, l’assemblea oberta acorda dur a terme un programa de mobilitzacions, amb els següents objectius:

· Reclamar i exigir un Pla Director que determini les necessitats reals dels serveis sanitaris a curt i mitjà termini (en un escenari a 10 anys) i planifiqui les accions necessàries per cobrir aquestes necessitats, amb un pla de finançament adequat. Aquesta Pla Director haurà de comptar amb una comissió de seguiment en tot el seu procés, amb participació de les forces polítiques i la representació dels treballadors i dels usuaris.

· Paralitzar qualsevol acció del CatSalut i del Consorci orientada al trasllat dels serveis sociosanitaris públics de l’Hospital de Sant Jaume mentre no es defineixi aquest Pla Director

· Revertir les accions realitzades per la Direcció del Consorci, buidant la Unitat 6 del segons pis de l’Hospital d’aguts i apilant els pacients a l’Hospital de Dia.

L’assemblea oberta acorda dur a terme el següent calendari de mobilitzacions, sota el lema de ‘L’Hospital de Sant Jaume NO es toca

Divendres 6 de novembre
 10.00 h
Local de la CUP
 (Muralla de la Presó, 9) Mataró
Taller de pancartes

Dimecres 11 de novembre 19.00 h
Local de l’Associació veïnal de Cirera (Carretera de Cirera, 32) Mataró
Assemblea oberta

Dijous 12 de novembre
 19.00 h
Sala d’actes Hospital de Mataró (Carretera de Cirera, s/n) Mataró
Assemblea de treballadores i usuàries

Dissabte 14 de novembre
 18.00 h
Plaça Miquel Biada (Davant de l’Estació de Rodalies) Mataró
Manifestació

Acabada la manifestació
Acte públic i ocupació de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena

Diumenge 15 de novembre
 18.00 h
Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena (Carrer de l’Hospital, 31) Mataró
Debat ‘Model consorciat o model de propietat i provisió 100% públic?’

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s