Resolucions de l’assemblea oberta del 21 d’octubre

003

Resolucions acordades durant l’assemblea oberta celebrada el 21 d’octubre a Les Esmandies, Casal del barri, convocada per la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme.

Davant la intervenció del Consorci Sanitari del Maresme feta per la Generalitat de Catalunya, l’assemblea oberta acorda les següents resolucions:

Manifestem la nostra rotunda i radical oposició a la intervenció que s’ha adoptat. Considerem aquesta mesura com un cop d’estat a la sanitat pública en una situació política especial, sense control parlamentari (el Parlament encara no s’ha constituït) i amb un govern en funcions. Creiem que precisament s’ha adoptat com a coartada per realitzar retallades de forma unilateral sense l’existència de mecanismes de control democràtics i no per resoldre els veritables problemes d’infrafinançament que pateix el Consorci des de fa anys, reconegut, fins i tot, per tres resolucions del mateix Parlament.

Ens oposem a qualsevol mesura de trasllat de serveis sociosanitaris sense la realització d’un estudi rigorós o Pla Director que determini les necessitats reals dels serveis sanitaris dels diferents nivells (assistència primària, hospital d’aguts, serveis sociosanitaris i salut mental) a curt i mitjà termini i que planifiqui les accions necessàries per cobrir aquestes necessitats amb un pla de finançament adequat. Aquest Pla Director haurà de comptar amb una comissió de seguiment en tot el seu procés, amb participació de les forces polítiques i la representació dels treballadors i dels usuaris.

Reclamem a la Direcció del Consorci la reversió del trasllat de la Unitat d’Hospitalització 6, ubicada anteriorment a la segona planta de l’Hospital i que s’ha embotit al semisoterrani amb l’hospital de dia, empitjorant ostensiblement aquest darrer servei. Avui, amb aquesta mesura s’està vulnerant la Carta de Drets de l’usuari/ària en l’atenció sanitària. Generalitat de Catalunya, que recull *Dret a decidir qui pot estar present durant els actes sanitaris; *Dret a preservar la intimitat del cos d’un pacient respecte d’altres persones;*Dret a ser atès en un medi que garanteixi la intimitat, dignitat, autonomia i seguretat de la persona;*Dret a la confidencialitat de la informació.

Davant de qualsevol mesura adoptada de forma unilateral per l’administració que pugui significar el trasllat dels llits de convalescència dels serveis sociosanitaris de l’hospital de Sant Jaume, la ciutadania activarà automàticament una acció d’ocupació d’aquest hospital com a mesura de resistència i de defensa de la nostra sanitat pública.

Proposem a l’Ajuntament de Mataró que prengui l’acord de presentar un recurs judicial contra la intervenció adoptada, per aturar qualsevol acció i revertir la situació creada.

Crearem un espai de debat amb la realització d’un acte per analitzar i comparar l’estructura de gestió del Consorci amb una gestió pública al 100% en la gestió i provisió dels serveis.

Acordem la celebració d’una nova assemblea oberta en un termini de 15 dies per decidir una acció al carrer que manifesti la nostra rotunda oposició a les mesures adoptades i una radical defensa de la nostra sanitat pública.

001

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s