No al cop d’estat contra la sanitat pública

tuiter-cop-estat

Davant els nous esdeveniments sobre la intervenció per part de la Generalitat del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), cal recordar que encara no s’ha creat nou govern al CSdM i ja se’ns obren nous fronts per aquelles persones que lluitem per una sanitat pública de qualitat i universal.

Les viles i ciutats dependents dels equipaments que gestiona aquesta entitat (CAPs, Hospital, Sociosanitari, etc.) estem emplaçades a posar-nos en peu de guerra de manera imminent.

Des de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme fa temps que denunciem que el CSdM pateix una manca de finançament. Però no tan sols nosaltres ho hem demanat, el Parlament de Catalunya ha aprovat tres acords de ple en què es reconeixia aquesta situació.

Davant d’aquest escenari, qualsevol persona que entengui que el CSdM té una manca de finançament reconeguda, consideraria estar prou legitimada per exigir a la institució pertinent que aquesta situació es reverteixi. Els antics Consells Rectors (i el nou anava pel mateix camí) del CSdM, lluny d’exigir que es compensés aquesta manca de finançament s’han dedicat a realitzar plans de reequilibris, és a dir, retallades! Retallades que han afectat greument el desenvolupament dels equipaments que gestiona aquesta entitat.

Cada vegada es posa més difícil la situació de la sanitat pública a la nostra comarca, ja que la Generalitat que hauria de compensar la manca de finançament del CSdM, en lloc d’això intervé l’entitat, deixant la cúpula intacta, ja que començarà a actuar de manera, encara si és possible, de forma més unilateral.

La pilota ara està a la teulada de la ciutadania, o responem amb contundència o en dos dies ens desmantellen el Sociosanitari sense saber com es gestionarà la nova situació (derivacions al sector privat, situacions de desatenció afectant greument a les dones familiars que seran en gran majoria qui hagin de prendre en la seva totalitat la cura de les pacients, o la generació de més col·lapse a l’Hospital).

Cal seguir organitzades si volem exercir els nostres drets. És per això que des de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme fem una crida oberta a totes les entitats, partits, sindicats, associacions veïnals i socials a l’assemblea oberta el pròxim dimecres 21 d’octubre a les 19.00 h a Les Esmandies (Ronda O’Donnell, 94, Mataró) per tal d’articular la resposta davant la darrera agressió a la nostra sanitat pública.

cartell-A3-color-21oct2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s