Continuen les retallades al Consorci Sanitari del Maresme. Assenyalem els culpables.

El Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme és el màxim responsable de decisió del Consorci i qui marca les línies d’actuació fonamentals en matèria sanitària que afecten totes les ciutadanes i ciutadans del seu àmbit territorial, una part important de la comarca del Maresme. Gestiona l’Hospital de Mataró, l’Hospital de Sant Jaume, la residència Sant Josep, els Centres d’Assistència Primària de Cirera-Molins, Mataró Centre i Argentona (amb consultoris al Cros, a Dosrius, a Can Massuet, a Canyamars i a Òrrius), a més dels serveis de salut mental i addicions.

El Consorci Sanitari del Maresme pateix retallades importants des de fa més de 5 anys, que han suposat tancament de quiròfans, tancament de llits, reducció de visites a especialistes, reducció de serveis en salut mental, reducció de proves complementàries i un llarg etcètera que afecten poderosament als serveis sanitaris públics que rebem les persones. Ara, a més, volen desmantellar els serveis sociosanitaris de l’Hospital de Sant Jaume. Volen traslladar els 42 llits de convalescència a l’Hospital de Mataró, que accentua encara més les retallades i la degradació dels nostres serveis sanitaris públics. Malgrat l’oposició de tothom, del Ple de l’Ajuntament de Mataró, del comitè d’empresa i de la mateixa Coordinadora, la direcció del Consorci ja ha fet el trasllat de l’hospital de dia mèdic, ubicat a la planta 2, al semisoterrani -1, empitjorant visiblement els serveis de l’hospital de dia.

El Parlament de Catalunya, fent-se ressò de la precària situació del Consorci, ha aprovat en aquests dos últims anys 3 resolucions, instant al Govern de la Generalitat, entre d’altres, a:

· Fer aportacions extraordinàries al Consorci destinades a sanejar tot el seu dèficit estructural.

· Garantir una assignació pressupostària suficient perquè els treballadors cobrin la 14a paga.

· Incrementar l’assignació pressupostària per dotar suficientment el fons d’amortitzacions d’inversions.

· Garantir una assignació suficient per cobrir-hi la reposició i la renovació tecnològica dins l’any 2015.

· Garantir que tots els serveis assistencials s’hi presten amb el personal suficient, dotant-lo d’un finançament equivalent a altres centres de característiques similars.

· Eliminar la derivació d’activitat sanitària a altres centres de salut.

· Consolidar en el pressupost del Consorci la quantitat assignada en el pressupost de 2014 per a la línia assistencial de salut mental.

Si s’haguessin executat només el 50% d’aquests acords, avui el Consorci Sanitari del Maresme estaria en una situació molt millor per oferir uns serveis sanitaris de qualitat. Malgrat això, el Consell Rector, en lloc de treballar a fons per aconseguir l’acompliment d’aquests acords, el passat mes de juliol aprovà un pla de reequilibri (estalvi econòmic=retallades) que preveu, entre d’altres, el desmantellament dels serveis sociosanitaris de l’Hospital de Sant Jaume i el seu trasllat a l’Hospital de Mataró, agreujant la ja delicada situació assistencial de l’hospital d’aguts.

Davant aquesta situació, la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró-Maresme fa una crida a participar en la concentració convocada per al dia 30 de setembre, a les 18.30 h davant de la porta principal de l’Hospital de Mataró, assenyalant els responsables i en defensa de la nostra sanitat pública.

XARXA cartell-A3-color-30set2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s