La direcció del Consorci Sanitari del Maresme castiga els treballadors i usuaris amb noves retallades

Comunicat conjunt del Comité conjunt de treballadors del consorci sanitari de Mataró i de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme:

El passat dia 7 de setembre de 2015, la direcció del Consorci Sanitari del Maresme, de forma unilateral i sense cap justificació, realitza reestructuracions que afecten de manera directa els serveis de l’Hospital de Dia, amb l’objectiu de deixar buida la Unitat d’Hospitalització 6, que havia d’encabir els serveis de convalescència de l’Hospital de Sant Jaume, provocant veritables problemes i pèrdua de qualitat assistencial, entre d’altres:

· Hi ha una saturació total d’espai, incompatible amb una bona prestació assistencial.

· S’impossibilita l’acompanyament dels familiars durant l’assistència

· S’atempta contra el dret a la intimitat i confidencialitat de la informació dels pacients.

· Vulnera, en aquests aspectes, la carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l’atenció sanitària i és un clar retrocés en el respecte a la dignitat de la persona i de la qualitat de l’atenció sanitària.

Aquestes mesures són totalment alienes als treballadors del Consorci i s’han fet, només, amb criteris estrictament mercantilista, sense cap justificació de millora de la qualitat assistencial i sense cap pla de futur, que determini les accions concretes per millorar els serveis. I a més, es fan 4 dies després que l’Ajuntament de Mataró aprovés per unanimitat una moció en contra del trasllat dels serveis sociosanitaris, reclamant al CatSalut un estudi de necessitats previ i la creació d’una comissió de seguiment per avaluar les possibles accions i pla de futur. El mateix CatSalut s’ha compromès públicament a fer un estudi de necessitats i actuar després

Malgrat totes aquestes realitats, la direcció del Consorci Sanitari del Maresme va continuar fent i desfent. Va condicionar un nou espai a l’Hospital de Mataró i ja ha fet traslladar l’hospital de dia mèdic, que ocupava l’espai del segon pis, a on havien d’ubicar els llits de convalescència del sociosanitari, a semisoterrani, en unes condicions assistencials molt pitjor per als professionals i per als usuaris. Són fets consumats. Estan fent el que els hi dóna la gana, per degradar l’assistència pública en qualsevol dels nivells, al marge de tots els acords.

Des de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme i el Comitè conjunt del Consorci Sanitari del Maresme denunciem aquestes retallades salvatges per degradar els serveis sanitaris especialment adreçats a les persones més vulnerables. Les persones no som mercaderies.

Fem una crida a totes les entitats ciutadanes, sindicats, organitzacions polítiques i afectats a dur a terme accions de resposta contra aquestes mesures que atempten contra la dignitat més bàsica de les persones, el dret a uns serveis sanitaris públics de qualitat.

comu-01 comu-02 comu-03

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s