Els serveis sociosanitaris del Maresme (Hospital de Sant Jaume) estan en perill, aturem el trasllat dels serveis

El comité conjunt de treballadors del consorci sanitari de Mataró i la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme convoquem pel pròxim dijous 3 de setembre, a les 18.45 h, una concentració davant l’Ajuntament de Mataró per mostrar el nostre més enèrgic rebuig al trasllat dels serveis sociosanitaris del Maresme.

El Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) ha aprovat un ‘Pla de Viabilitat o de reequilibri econòmic’, en el qual es preveu la incorporació de l’activitat sociosanitària que es fa a l’Hospital de Sant Jaume de Mataró a l’Hospital d’aguts. Preveu el trasllat de la Unitat de Convalescència de l’Hospital de Sant Jaume, dotada amb 42 llits, a l’Hospital de Mataró per ocupar la Unitat d’Hospitalització 6 (UH 6) amb una capacitat per a 40 llits.

El trasllat de la Unitat de Convalescència agreuja el ja retallats serveis sociosanitaris de l’Hospital de Sant Jaume. Des de l’any 2000 al 2015, els serveis sociosanitaris han perdut 39 llits, gairebé un terç de l’activitat.

El Consell Rector també ha aprovat els pressupostos d’aquests darrers anys, unes xifres que suposen una retallada considerable El pressupost del CSdM s’ha vist reduït en més d’un 15% entre els anys 2009 i 2014. Les despeses de personal s’han vist reduïdes en més d’un 30%. Els recursos assistencials s’han retallat en tots els nivells: Hospital d’aguts, salut mental, sociosanitaris, assistència primària …

Ens oposem de forma contundent al trasllat a l’Hospital d’aguts de la Unitat de Convalescència dels serveis sociosanitaris. Demanem una moratòria a qualsevol mesura de trasllat dels serveis sociosanitaris i reclamem un estudi rigorós, participat i seriós per definir les necessitats del territori en serveis assistencials, en el marc d’un pla que inclogui els serveis sociosanitaris, d’aguts, de salut mental i d’assistència primària i establir el finançament adequat i les mesures necessàries de futur per cobrir aquestes necessitats. Per la nostra banda, estarem amatents i si cal, durem a terme les accions que considerem necessàries per assolir aquests objectius.

MOSTRA-cartell-A3-color-3set2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s