Davant la proposta de trasllat del servei sociosanitari de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró

Des de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme veiem amb preocupació el possible trasllat dels serveis de convalescència i altres de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena decidit per la direcció del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) per principis del mes de setembre d’enguany.

El motiu que ens preocupa és la possible pèrdua de qualitat assistencial d’aquest servei, ja que no tenim coneixement de la ubicació real i física on aniran a parar el servei i els seus pacients. Des de la Coordinadora creiem que les instal·lacions actualment tancades de l’Hospital de Mataró són necessàries, ara ja, per atendre les intervencions quirúrgiques previstes amb l’obertura dels quiròfans de tarda. A més, creiem que aquest trasllat decidit per la direcció de l’Hospital, pot comportar, com ja passa ara, lincrement de la derivació de pacients a centres privats o concertats de la resta de la demarcació provincial de Barcelona, a la qual cosa, sempre ens hi hem oposat. També veiem poc clara la perspectiva de l’hospitalització domiciliària de pacients del sociosanitari que es preveu, tant per la qualitat assistencial al pacient com per la càrrega que aquest servei suposarà sobre les espatlles dels respectius familiars.

Per tant, des de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme, creiem que és precipitat executar qualsevol tipus de trasllat sense haver observat les necessitats actuals i futures de l’Hospital de Mataró en el seu màxim rendiment assistencial i, alhora, creiem que cal tenir present la situació d’inseguretat i neguit que aquest trasllat pot provocar en els seus treballadors.

Per tot això, la Coordinadora demanem una moratòria del trasllat del Servei Sociosanitari de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró fins que aquests dubtes quedin aclarits.

Hospital de Sant Jaume i Santa Santa Magdalena de Mataró

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s