Crònica de la xerrada ‘La lluita per la defensa de la sanitat pública a Mataró’

El dijous 16 de juliol s’ha celebrat a l’Ateneu Popular La Trama, una xerrada amb la participació de Jesús Nieto, com a membre de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme i Manolo Andújar, com a representant de l’Assemblea Veïnal de Salut del CAP Rocafonda – El Palau.

Nieto ha començat la xerrada fent un petit repàs de les accions i mobilitzacions que ha dut a terme la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme des de la seva creació, l’any 2011. Un punt d’inflexió fou la manifestació multitudinària i l’ocupació de l’Hospital comarcal de Mataró durant el darrer cap de setmana del maig de 2014. Després s’ha centrat en les demandes actuals de la Coordinadora; la participació en el consell rector del Consorci Sanitari del Maresme, la reducció de les llistes d’espera, la implantació de taules triangulars, conformades per usuaris, treballadores i administració i aturar del tot les derivacions de pacients a centres privats.

Per la seva part, Andújar ha explicat i denunciat les retallades en infermeria i mediació cultural al CAP de Rocafonda – El Palau, un fet que va comportar l’ocupació per part del veïnat del CAP durant 40 dies i nits durant l’hivern de 2014. La situació lluny d’arreglar-se a hores d’ara, fa que ara mateix al centre d’atenció primària i hi hagi metgesses que arriben a atendre fins a 42 usuaris per torn i no es cobreixen les baixes de personal. També ha denunciat que les llistes d’espera d’atenció primària arribin fins a 20 dies.

Durant el torn d’intervencions de les persones que han assistit a la xerrada, s’han denunciat casos de reclamacions desateses per l’administració. Reclamacions que han sigut ateses al cap d’una setmana, després que la persona reclamant ha afirmat que aniria a la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme a explicar el cas.

L’acte ha acabat amb una valoració col·lectiva sobre les darreres declaracions de l’actual regidor de salut de l’Ajuntament de Mataró, que segons les assistents, són unes declaracions que no s’ajusten a la realitat de la situació del sistema sanitari públic de la ciutat i que amb elles, intenta, sense fortuna, voler desmobilitzar a la gent, perquè no reclami els seus drets i així poder evitar un mal tràngol per l’actual govern municipal de Mataró, conformat des del juny d’enguany, per CiU i PSC.

xerrada-ateneu

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s