Per la participació dels usuaris i treballadors al consell rector del Consorci Sanitari del Maresme

L’any 2011 es va constituir la Coordinadora en Defensa de la Sanitat pública de Mataró – Maresme per respondre als atacs i retallades al nostre sistema sanitari públic que el govern de CiU va imposar a partir de la seva elecció al Parlament de Catalunya.

La Coordinadora des dels seus inicis va exigir la participació en els òrgans de govern del Consorci Sanitari del Maresme, ja que enteníem i entenem que una sanitat ben organitzada al servei de la ciutadania ha de contemplar la participació en igualtat de condicions de l’administració, professionals i usuaris d’una sanitat que la volem pública, universal i de qualitat. Es així que a demanda de la Coordinadora, la CUP presenta una moció al Ple Municipal del 3 d’abril de 2013 a la que amb el suport dels grups municipals PSC, ICV, CUP i PXC és aprovada. El text cita textualment ‘…L’alcalde de Mataró com a Vicepresident del Consorci Sanitari del Maresme, demanarà a l’òrgan competent la incorporació de representants de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró en el Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) i per tal de què la Coordinadora pugui ser present en aquest òrgan de decisió’.

Han passat 2 anys llargs en els quals aquest acord de ple mai s’ha fet efectiu i ha quedat en suspens per part del govern municipal, fins que a finals d’any, la Coordinadora es va posar en contacte amb l’alcalde Joan Mora exigint el compliment de l’acord de ple. Es va realitzar una entrevista amb 3 representants de la Coordinadora en la qual l’Alcalde expressa la voluntat de què hi hagi algun representat però aquest ha de ser de la seva confiança, ja que aquest havia de ser nomenat en substitució d’un dels 3 representants que té l’Ajuntament al Consell Rector. La Coordinadora ha desestimat aquesta opció donat que enteníem que era una imposició i que vulnerava el dret democràtic a escollir lliurement el seu representant.

És per aquestes raons que la Coordinadora convoca a la ciutadania, moviments socials, entitats veïnals i sindicals a fer acte de presència el pròxim dijous 5 de febrer a les 19.00 h davant l’Ajuntament de Mataró, per fer palès al Ple Municipal tant les nostres reivindicacions com la inoperància del govern de CiU. Només amb la participació d’usuàries i treballadores en tots els àmbits de gestió del sistema sanitari públic podrem garantir tant la transparència com el seu sosteniment.

La sanitat pública és nostra.
Ens hi va la vida.

cartell-A3-color-5feb2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s